Miljöpolicy

För oss är vägen till en hållbar textilindustri viktig. Vi på Swagg arbetar hela tiden aktivt med att minska vår miljöpåverkan genom hela vår verksamhet. Under de senaste tio åren har utvecklingen av en olika miljöpolicies på Swagg etablerats mer och mer och miljötänket har fått fäste i organisationen.

Vad gör vi?

Vi på Swagg har sedan start haft ett starkt miljötänk och har under åren haft olika strategier för att jobba mot en hållbar utveckling inom vår branch.

I Februari 2021 blev vi efter mycket arbete GOTS-certifierade. GOTS står för “Global Organic textile standard” och är en internationell märkningorganisation med fokus på miljö. GOTS cerfitiering är bland de högsta certifieringarna ett plagg kan ha då de har krav som genomsyrar hela produktionscykeln – från bomullsodling, tillverkning, hantering till att trycka textilen med certifierad färg. Kraven för att plaggen ska vara godkända med GOTS märkning är att det innehåller ett minimum av 95% organiskt material.

GOTS innefattar även de sociala aspekterna som att ta hand om och säkerhetställa arbetsmiljö och rättigheter för alla människor som jobbar genom hela tillverkningskedjan. Dem ser bland annat till att det löner för arbetare ute på odlingarna är justerade på riktigt sätt som går att leva på. Det ska även säkerställas att miljön för de som arbetar är god och kraven på mängden kemikaler är hårt satta. Det får inte finnas några skadliga ämnen som kan påverka människans hälsa något led av produktionen. Kontroller för att säkerställa att kraven upprätthålls i alla delar av tillverkningskedjan görs regelbundet av olika instanser under GOTS.

Slutligen ställer även GOTS höga krav på plaggens kvalitet och slitage som ska ha en lång livslängd vilket gör att slutkunder kan köpa GOTS-certifierade plagg med gott samvete.

GOTS-certifierade leverantörer:


Earth Positive® erbjuder klimatneutrala profilkläder som är organiskt och etiskt rätt gjorda. Dem tillverkas enbart i fabriker som upprätthålls genom hållbar energi via wind och solkraft. Deras sortiment är designat som trendiga företagskläder med högkvalitet och minimerad påverkan på miljön.  Varumärket är ett no-label som möjliggör för kunder att själva märka sina plagg på det sätt som önskas. Earth Positive® är ett av få varumärken med GOTS-certifiering.

Visa katalog

Neutral® levererar kläder av högsta kvalitet för män, kvinnor och barn. T-shirts, tröjor med mera som är tillverkade i 100% ekologisk Fairtrade-bomull. Varje Neutral®-produkt tillverkas och certifieras enligt de högsta miljö-, sociala och etiska standarderna i världen. Tillsammans täcker certifikaten varje enskild del av produktionsprocessen, vilket ger en garanti för att varje Neutral®-produkt tillverkas med hänsyn till människor och planeten.

Visa katalog

Cottover är en bred serie basplagg av hög kvalitet, de är sköna och färgbeständiga samt hållbara över tid – gjorda på 100% ekologisk fairtrade- bomull. Cottover jobbar helhjärtat med hållbarhet och har certifikat på sina produkter som täcker de största utmaningarna vid tillverkning av kläder sett till kvalitet, hälsa, miljö och arbetsvillkor. Cottover är bland annat certifierade med GOTS och OEKO tex, svanen och Fairtrade.

Visa katalog