Om oss

Vi är Swagg, ett etablerat produktionsbolag specialiserat på tryck av profilkläder och profilprodukter. Sedan 1984 har vi levererat högkvalitativa och skräddarsydda lösningar för att stärka företagsidentitet och marknadsföring.
Med vår erfarenhet och expertis hjälper vi dig att skapa unika och attraktiva produkter som sticker ut i mängden. Välkommen till Swagg - din partner för framgångsrik profilering.

Verksamma sedan 1984

Grundaren Dave Lax flyttade från England till Sverige 1971. Under tiden som han studerade till sjuksköterska, jobbade han extra med att sälja T-shirts och merchandise för bland annat Boppers konserter i olika folkparker runt om i Sverige. Han fick upp ögonen för tryckbranschen och började lära sig om olika trycktekniker på egen hand.

1984 startade Dave Swagg Import och hyrde in sig i en mindre lokal i Hammarby industriområde. Swagg Imports huvudsysselsättning var att fungera som grossist för allt från affischer till nyckelringar, kalendrar och vykort m.m. Utöver det köpte han även in en manuell tryck snurra som gjorde att han kunde börja sälja egna, tryckta kläder. Företaget växte snabbt mot profilbranschen och företaget bytte lokaler flera gånger under åren för kunna utöka verksamheten. Swagg Import bytte även namn till Swagg Screen & Textil AB.

2001 flyttade Swagg till våra nuvarande lokaler i Hägersten. Hans erfarenheter och kunskap inom tryck-branchen växte, då han lärde sig fler och fler trycktekniker, till exempel brodyr och transfers som blev alternativa förädlingsmetoder. Hans kunder under den här tiden bestod nästan bara av profilföretag.

2012 tog Dean Lax, Daves son över majoriteten av ansvaret och utökade verksamheten ytterligare. Från att då ha jobbat enbart mot profilföretag till att idag ha en kundbas där nästan 80% av kunderna är våra egna. Vi blir även tilldelade diplom från Superföretagarna som vi är mycket stolta över.

Idag finns verksamheten fortfarande i Hägersten, där vi har både produktion och kontor. Vår verksamhet har stadigt utvecklats och idag har ytterligare trycktekniker som bland annat Digitaltryck och Latextryck tillkommit. Vi har expanderat verksamheten och erbjuder i viss mån upplägg som on-demand samt logistik/lagerlösningar. En röd tråd genom Swaggs historia är att vi i alla år haft ett gediget miljötänk på alla plan inom verksamheten och är någonting som Dave Lax tagit med sig ända från sin utbildning som sjuksköterska. Idag är vi bland annat GOTS-certifierade, Offical dealers för Stanley/Stella och jobbar ständigt på att verksamheten ständigt skall förbättras så att dess miljöpåverkan minimeras i så stor mån det går.

Vi har dessutom ett nyrenoverat Showroom med hela Stanley/Stellas sortiment av plagg och en hel del annat som kunder mer än gärna får besöka.

Välkommen att boka tid i vårt showroom!

Kom i kontakt med oss

Som kund hos oss på Swagg kan du helt enkelt vara trygg i att man alltid erbjuds den bästa lösningen för just dig. Vi lägger stor energi på att grundligt möta alla era önskemål utan att tumma på kvaliteten. Kontakta oss på telefon eller mejl!

Kontakta oss!