Om oss

Den nuvarande verksamheten föddes ur företaget Swagg Imports som startades 1984 av den nuvarande ägaren och grundaren Dave Lax.

Verksamma sedan 1984

Grundaren Dave Lax flyttade från England till Sverige 1971. Under tiden han studerade till sjuksköterska, jobbade han extra med att sälja T-shirts och merchandise för bland annat Boppers konserter i olika folkparker runt om i Sverige. Han fick upp ögonen för tryckbranschen och började lära sig om olika trycktekniker på egen hand.

1984 startade Dave Swagg Import och hyrde in sig i en mindre lokal i Hammarby industriområde. Swagg Imports huvudsysselsättning var att fungera som grossist för allt ifrån affischer till nyckelringar, kalendrar och vykort m.m. Utöver det köptes det även in en manuell trycksnurra som gjorde att han kunde börja sälja egentrycka kläder. Företaget växte snabbt mot profilbranschen och företaget bytte lokaler flera gånger under åren för kunna utöka verksamheten. Swagg import bytte även namn till Swagg Screen & Textil AB.

2001 flyttade Swagg till våra nuvarande lokaler i Hägersten. Erfarenheter och kunskap inom branchen ökade och fler och fler trycktekniker som brodyr och transfers började erbjudas som alternativa förädlingsmetoder. Kundklientlet på den här tiden bestod nästan bara utav profilföretag.

2012 tog Dean Lax, Daves son över majoriteten av ansvaret och utökade verksamheten ytterligare. Från att då ha jobbat enbart mot profilare till att idag ha en kundbas där nästan 80% av kunderna är våra egna. Vi blir även tilldelade diplom från Superföretagarna som vi är mycket stolta över.

Idag finns vi fortfarande belägna i Hägersten där vi har både produktion och kontor. Vår verksamhet har stadigt utvecklats och idag har ytterligare trycktekniker som bland annat Digitaltryck och Latextryck tillkommit. Vi har expanderat verksamheten och erbjuder i viss mån upplägg som on-demand samt logistik/lagerlösningar. En röd tråd genom Swaggs historia är att vi i alla år haft ett gediget miljötänk på alla plan inom verksamheten och är någonting som Dave Lax tagit med sig ända från sin utbildning som sjuksköterska. Idag är vi bland annat GOTS-certifierade, Offical dealers för Stanley/Stella och jobbar ständigt på att verksamheten ständigt skall förbättras så att dess miljöpåverkan minimeras i så stor mån det går.

Vi har dessutom ett nyrenoverat Showroom med hela Stanley/Stellas sortiment av plagg och en hel del annat som kunder mer än gärna får besöka.

Vi strävar efter att ha en minimal påverkan på klimatet

Swagg Screen och Textil är ett textiltryckeri som förädlar kläder främst genom screentryck, brodyr, transfer och digitaltryck. Produktion sker hos oss I Västberga om inte annat anges. Företagets mål är att verksamheten ständigt skall förbättras så att dess miljöpåverkan minimeras.

Läs miljöpolicy